Advertisement

ULTIMELE STIRI

Stere Farmache demisioneaza de la conducerea BVB

Stere Farmache si-a anuntat joi demisia din functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), urmand ca Anca Dumitru, directorul sistemului alternativ de tranzactionare (Rasdaq), sa preia pentru sase luni atributiile executive, a spus Stere Farmache la The Money Channel.
continuare...
?
Alte stiri..

Numarul curent

Financial Director Romania Nr.13 - Noiembrie 2008

"Revista contine cam toate domeniile la care m-am gandit asa ca sper sa ne fie de un real folos. As puncta in viitor mai multe aspecte legate de fiscalitate care este un domeniu foarte sensibil, in continua schimbare si cu un impact mare asupra activitatii unei companii"

Marilena Ceauselu, Finance Manager - Egnatia Bank

Newsletter

Curs valutar

Curs valutar BNR
Moneda RON? Moneda
2008-12-22
moneda EUR? 3,9497
moneda USD? 2,8194
moneda CAD? 2,2876
Numarul 13 - Noiembrie 2008
Numarul 13 - Noiembrie 2008
LEADERSHIP
Oracle, afaceri de anvergura in Romania
In vremuri de criza Oracle Romania este preocupat mai degraba sa-si consolideze businessul, decat sa prevesteasca viitorul industriei IT.
Continuare >>

ANALIZA
Dificultatile actuale ar putea dura inca doi ani
Criza creditului se imprastie in Europa, fiind direct influentata de turbulentele de pe pietele financiare.
Continuare >>

CONTABILITATE
Castigurile legate de emiterea, rascumpararea, vanzarea sau anularea instrumentelor de capitaluri pr
In conformitate cu prevederile pct. 203 alin. (1) din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, actiunile proprii rascumparate, potrivit legii, sunt prezentate in bilant ca o corectie a capitalului propriu.
Continuare >>

BANCI
Creditul neguvernamental va incetini puternic
In lunile urmatoare creditul ar putea incetini semnificativ, din cauza scumpirii finantarii externe, politicii restrictive a Bancii Nationale si a incertitudinii cu privire la evolutia veniturilor in 2009, spun analistii din cadrul BCR.
Continuare >>

TREND
FMI va propune o noua strategie de reglementare a pietelor financiare
Fondul Monetar International (FMI) va propune, luna aceasta, o noua strategie de reglementare a pietelor financiare, la reuniunea liderilor celor mai importante 20 de economii la nivel mondial, a declarat, la finele lui octombrie, directorul general al institutiei, Dominique Strauss-Kahn, pentru Le Monde, preluat de Reuters.
Continuare >>

TREND
Europa de Est - cele mai mari probleme de la caderea comunismului
Statele cu economii emergente din Europa de Est se confrunta cu cea mai grava criza de la caderea comunismului, a declarat presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, intr-un interviu acordat Reuters.
Continuare >>

TREND
Standard&Poor's a inceput campania de retrogradari
Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a redus, la finele lunii trecute, ratingul Romaniei pentru imprumuturi in moneda straina pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", si calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectiva "Negativa", ca urmare a riscurilor determinate de necesarul ridicat de finantare de pe pietele internationale de credit.
Continuare >>

COVER STORY
Mediul de afaceri taxeaza politicile fiscale
Mediul de afaceri taxeaza politicile fiscale
Campania electorala pentru alegerile parlamentare, inceputa la finalul octombrie, pare a fi exclus de pe ordinea de zi a candidatilor promovarea programelor economice ale partidelor din care fac parte.
Continuare >>
ANALIZA PERFORMANTEI
Cele mai mari agentii de rating sunt puse la zid de congresul american
Criticile vin pe fondul evaluarilor gresite realizate de acestea in ultima vreme.
Continuare >>
OPINII
Marketing pe timp de criza
Nu mai putem vorbi de marketing fara sa ne uitam si la criza financiara si ce impact are asupra marketingului
Continuare >>
OPINII
Relatia cu fiscul
Dificultatile de identificare a unor solutii corecte de aplicare a legislatiei in general si a celei fiscale in special sunt resimtite din plin de specialistii din companii, generand nesiguranta si riscuri.
Continuare >>
SPECIAL
Vreti sa scapati de criza financiara? Vizitati Coreea de Nord!
In timp ce intreaga lume este zguduita de suflul furtunii financiare, viata "plina de fericire" din "paradisul" nord coreean ramane neatinsa.
"Stim ca multe tari se zbat in aceasta criza financiara, dar noi... nu avem probleme", spunea un ghid nord coreean unui grup de vizitatori din Coreea de Sud, stat a carui economie a fost lovita de turbulentele de pe pietele financiare internationale.

Continuare >>
Insider Business Club
RSS 1.0
RSS 2.0

Editorial

O altfel de criza
O altfel de criza

Criza. O sa gasiti acest cuvant in majoritatea articolelor din acest numar de revista. Fie ca este vorba de criza financiara, fie ca este vorba de criza economica.

Criza, in diversele ei forme, a ajuns cel mai important si arzator subiect. Se discuta despre criza in birourile multinationalelor, pe santier, in supermarket, la semafor si, cel mai des, in talkshow-uri televizate.

Continuare >>

Utilizatori online

Avem 3 vizitatori online
Revista Piata
Pharma Business
Food&Bar Magazine
Modern Buyer