Advertisement
Financial Director - Editorial
O altfel de criza Imprimare E-mail
de Bogdan Barligea ??

Criza. O sa gasiti acest cuvant in majoritatea articolelor din acest numar de revista. Fie ca este vorba de criza financiara, fie ca este vorba de criza economica.

Criza, in diversele ei forme, a ajuns cel mai important si arzator subiect. Se discuta despre criza in birourile multinationalelor, pe santier, in supermarket, la semafor si, cel mai des, in talkshow-uri televizate.

Citeste mai departe...
?
Avantaje si "dez"-avantaje pe timp de criza Imprimare E-mail
de Gabriel Nitulescu ??

America a stranutat si Europa a racit, criza financiara americana intinzandu-se acum si de cealalta parte a Atlanticului. Dar daca in SUA, perioada problemelor pentru institutiile financiare pare sa fi trecut (cel putin pentru moment), iata ca a venit randul Europei sa se teama pentru soliditatea sistemului sau bancar.
Cum spectrul intrarii in criza de lichiditati plana asupra unora dintre bancile europene (unele chiar de talie foarte mare), Banca Centrala Europeana si bancile nationale s-au grabit - dupa modelul american - sa injecteze lichiditati in piata.

Citeste mai departe...
?
Infrastructura sau educatie Imprimare E-mail
de Gabriel Nitulescu ??

Tocmai a inceput scoala. Iar campania electorala, chiar daca oficial nu a inceput, neoficial umple o buna parte a spatiului public.

Poate va intrebati ce legatura au cele doua (scoala si campania electorala). Raspunsul este unul foarte simplu: promisiunile si realizarile. Din pacate, in ciuda unor investitii in infrastructura scolara, procesul educatiei pare a se degrada din ce in ce mai mult, elementul uman (sau mai exact lipsa acestuia constituind probabil factorul principal).

Citeste mai departe...
?
Bursa nu si-a luat concediu Imprimare E-mail
de Bogdan Barligea ??

Vara asta nu a fost deloc linistita. Dincolo de capriciile vremii, dincolo de agitatia de pe scena politica, lumea a urmarit cu interes efectele generate de criza subprime si salturile facute de pretul petrolului.

Citeste mai departe...
?
Investitorii nu vor sa dea in gropile romanesti Imprimare E-mail
de Gabriel Nitulescu ??

Romania nu s-a calificat in fazele superioare la Euro 2008. In acelasi timp insa, Romania nu s-a calificat nici intr-o alta competitie, aceea a atragerii unui investitor important, la noi in tara.

Citeste mai departe...
?
Pozitia Romaniei Imprimare E-mail
de Gabriel Nitulescu ??

Desi poate ar putea parea mai interesanta o opinie despre campania electorala la alegerile locale, aflata la ora aceasta in plina desfasurare, prefer sa va atrag atentia asupra unei alte campanii electorale si a rezultatelor ei. E vorba despre campania electorala, pentru desemnarea parlamentarilor europeni din partea Romanei, in urma careia 35 de parlamentari romani au ajuns la Strasbourg (sau Bruxelles sau Luxemburg, Parlamentul. European avand trei sedii, din care primul - Strasbourg-ul - este cel principal).

Citeste mai departe...
?
Suflatul in iaurt Imprimare E-mail
de Gabriel Nitulescu ??

Agentia de rating Fitch a coborat ratingul Romaniei cu privire la riscurile sistemice care vizeaza sectorul bancar. Acum acesta este notat cu ratingul 3, cel mai ridicat grad de vulnerabilitate, Romania aflandu-se in aceasta ierarhie, alaturi de Turcia, Kazahstan, Rusia, Azebaidjan, dar si Slovacia. Motivatia analistilor agentiei se leaga de cresterea prea rapida a creditarii si de volatilitatea mare a cursului de schimb.

Citeste mai departe...
?
Uite taxa, nu e taxa si raspunderea angajatilor institutiilor statului Imprimare E-mail
de Gabriel Nitulescu ??

La inceputul lunii trecute, Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Paul Pacuraru a semnat un ordin prin care o serie de prevederi din Codul fiscal, din legea 250, de modificare a Legii pensiilor si din ordonanta 91 capatau aplicabilitate in sensul ca erau luate in considerare la calculul punctului de pensie, platindu-se totodata si contributiile aferente marimii respectivelor venituri.

Citeste mai departe...
?
< 1 2 Inainte?> Sfarsit?>>

Rezultate 1 - 12 din 14
Revista Piata
Pharma Business
Food&Bar Magazine
Modern Buyer